Картопля та інші овочі подешевшали на 58% за рік

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 [1 Голос]
Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Russian borschЯк не дивно, але на тлі загального подорожчання на м'ясо, молоко, і так далі, за даними Українського клубу аграрного бізнесу "УКАБ", вартість овочів для набору для українського борщу істотно знизилася. Виходячи з наданих даних, можна впевнитися в тому, борщовий набір, а саме картопля, цибуля, капуста, буряк і морква, минулого місяця коливалася від 15 гривень 96 копійок до 16 гривень 44 копійки. У той же час, в серпні минулого року, вартість такого ж набору коливалася від 24 гривень 6 копійок до 27 гривень 11 копійок. Таким чином, вартість на борщової набір за останній рік знизилася на п'ятдесят вісім відсотків. Слід зазначити, що в липні цього року, картопля, цибуля, морква, буряк і капуста були дешевше на чотирнадцять відсотків у порівнянні з цінами в липні минулого (2015) року.

Таке приголомшуюче зниження цін на овочі для борщового набору, фахівці пояснюють тим, що на український ринок надійшла свіжіша і якісна продукція нового врожаю, в порівнянні з цим же періодом 2015 року. Крім того, одним з факторів, який сприятливо вплинув на зниження цін на овочі, є те, що припинилися поставки українських овочів до Криму і Російської Федерації, що вплинуло на збільшення пропозиції на внутрішньому ринку. Експерти Міністерства аграрної політики та продовольства України прогнозують, що в 2016 році врожайність овочів досягне близько 8.9 мільйонів тон і це при внутрішньому споживанні в 6.7 мільйона тонн.

Необхідно також відзначити, що вартість овочів, в тому числі і картоплі, з року в рік суттєво відрізняються. Тому, щоб убезпечити себе від зайвих витрат на харчування, рекомендується вирощувати картоплю самостійно. Якщо ж необхідно купити картоплю на посадку, то зробити це краще у компанії IPM Potato. На сьогоднішній день наша компанія пропонує більше десяти сортів елітної голландської картоплі, які відрізняються високою врожайністю, а також стійкістю до більшості захворювань. Зателефонувавши за вказаними номерами, можна дізнатися про вартість насіннєвої картоплі, особливості сортів, а також про те, як здійснюється доставка і оплата:+38 066 095 06 22; +38 098 843 10 25; +38 044 374 01 04.