На полях Селекційного центру IPM в Ірландії (Частина 2)

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 [1 Голос]

Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

У попередній частині статті йшлося про те, що нам випала нагода відвідати селекційний центр в Ірландії OakParkResearchCentre. Як вже говорилося, в цьому центрі було виведено понад сорок сортів картоплі компанії IPM Potato. Пропонуємо Вам ознайомитися з деякими з них:

 imagen2

Ранній сорт картоплі Імеджин виділяється фіолетовим забарвленням вічок на жовтій шкірці. Колір м'якоті жовтий. Сорт багато бульбової. Картопля сформував 21 бульба, 80% з яких, вже товарної фракції.

 fantango2

Середньоранній сорт картоплі Фанданґо виділяється білою шкіркою. Колір м'якоті світло-жовтий. Сорт багато бульбової. Картопля сформував 16 бульба, 82% з яких, вже товарної фракції.

buren2 

«Бюррен» - ранній, високоврожайний сорт картоплі. Вирівняні довгасто-овальні бульби які відрізняються гладкою кремовою шкіркою і жовтою м'якоттю, з неглибокими вічками. Сорт багато бульбової. Має гарний товарний вигляд і може використовуватися для промислового вирощування. Характеризується стійкістю до механічних пошкоджень при збиранні і гарною лежкістю, добре зберігається тривалий період. Кущ картоплі сформував 23 бульби, 83% з яких вже товарної фракції.

 romeo2

Середньостиглий сорт Ромео виділяється гладкою червоною шкіркою з білою м'якоттю, бульби містять високий відсоток сухих речовин. Сорт багато бульбової. Має гарний товарний вигляд і може використовуватися для промислового вирощування. Характеризується стійкістю до механічних пошкоджень при збиранні і гарною лежкістю, добре зберігається тривалий період. Картопля сформував 28 бульб, 75% з яких вже товарної фракції.

 orla2

«Орла» - ультраранній, багатоклубневий, високоврожайний сорт картоплі. Вирівняні округло-овальні бульби, які відрізняються гладкою кремовою шкіркою і ясно-жовтою м'якоттю, з неглибокими вічками. Сорт картоплі придатний для миття і упаковки. В умовах південних регіонів України можливе отримання двох врожаїв, придатний для раннього вирощування (під плівку). Картопля сформував 17 бульб, 95% з яких вже товарної фракції.

Додати коментар

Захисний код
Оновити