Декілька рекомендацій щодо зберігання картоплі

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 3.00 [2 Голоса (ів)]
Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

39216 42226 09Коли картопля охолодилась до заданої температури зберігання, слід всіляко підтримувати цю температуру стабільною. Дихаючи, насип картоплі нагрівається сам пособі на 0,25°С за добу. Крім того, бульби нагріваються із-зовні, особливо восени і навесні. Відповідно виникає потреба регулярно вентилювати картоплю холоднішим повітрям. Намагайтеся налаштувати обладнання так, щоб різниця температур між картоплею та повітрям яке входить у сховище не перевищувала 2°С. При більшому перепаді температур на бульбах утвориться конденсат, що сприятиме розвиткові хвороби картоплі сріблястої парші та антракнозу. Якщо занадто холодним повітрям вентилювати картоплю, призначену для виробництва картоплі фрі та чіпсів, у ній підвищиться вміст редукуючих цукрів (фруктози та глюкози). У морозну погоду зовнішнє повітря, звичайно, є занадто холодним для вентилювання картоплесховищ. У цьому разі треба змішувати повітря у приміщенні з зовнішнім повітрям, а для цього потрібна система змішаної вентиляції.

Оптимальна температура зберігання

Оптимальна температура зберігання картоплі для смаження (картоплі фрі) становить від 6 до 8°С, а для виробництва чіпсів - від 7 до 9°С. Чим довше планують зберігати сорти картоплі, тим нижчою має бути її температура, але не нижчою вказаних мінімальних значень; це потрібно для того, щоб уникнути проростання, але й не допустити утворення редукуючих цукрів, спричинених фізіологічним старінням бульб. Зависока температура зберігання призводить до передчасного фізіологічним старіння, і, як наслідок, - до оцукрювання картоплі. Якщо сорт картоплі, призначений для виробництва картоплі фрі, схильний до вікового фізіологічного оцукрювання, то оптимальною температурою зберігання картоплі для нього буде 6°С. Для схильних до вікового фізіологічного оцукрювання чіпсових сортів картоплі оптимальна температура є близько 7°С. З іншого боку, сорти картоплі, схильні до спричиненого холодом солодшання, треба зберігати у відносно теплих сховищах. Для них оптимальною температурою є 8°С, а для сортів картоплі, призначених для виробництва чіпсів - усі 9°С. Зберігаючи картоплю у теплих умовах, слідкуйте за внесенням препаратів, що сповільнюють проростання. Зазвичай, картопля, що тримається у теплі, не призначена для довготривалого зберігання.

Зберігайте гарний колір смаження картоплі

hranenie kartofilya3 300x211Ретельно стежте за кольором смаження картоплі, призначеної для приготування фрі, а для цього регулярно досліджуйте зразки продукції протягом зберігання. Якщо колір смаження занадто темний, таку картоплю треба якнайшвидше продати, якщо вона не підлягає відновленню властивостей. Здатність до відновлення перевіряють на зразку, яких протягом двох тижнів тримають за температури 18-20°С. Зменшення коефіцієнту кольору смаження (колір став світлішим) показує, що у вас ще є деякий час для збуту цієї партії. Зберігайте гарний колір смаження. Зберігання картоплі, призначеної для приготування фрі, за температур, нижчих за 6-8°С , а картоплі, призначеної для виробництва чіпсів, нижчих за 7-9°С, призводить до зростання у них вмісту редукуючих цукрів (спричинене холодом солодшання), через яке у готових смажених виробів буде непривабливий колір.

Щоправда, утворені таким чином цукри великою мірою розкладаються у процесі відновлення властивостей, тобто, після витримування за температури 18-20°С упродовж чотирнадцяти днів перед відправкою. Утворення редукуючих цукрів внаслідок фізіологічного старіння бульб звичайно відбувається наприкінці періоду зберігання; таке оцукрювання незворотне.

Якщо вміст редукуючих цукрів у картоплі 0,5 відсотка і більше, колір смаження буде занадто темним. Стандартне значення для чіпсів становить 0.2 відсотка. Не допускайте надмірної концентрації СО2. Крім повільного охолодження і нагрівання та відносно високої температури зберігання картоплі, для одержання гарного кольору смаження важливим є вміст СО2 у сховищі. Забагато С02 стимулює утворення редукуючих цукрів. Вміст цих цукрів можна зменшити, вентиляцією знизивши вміст С02 до норми. Перевищення норм вмісту С02 є серйозною проблемою сучасних сховищ, бо вони майже герметичні. Концентрація С02 не повинна перевищувати 0,5 відсотка на будь якій стадії зберігання. Позбутися зайвого С02 можна за допомогою щоденної вентиляції свіжим повітрям протягом десяти хвилин (краще по п'ять хвилин двічі на день).

На заключення, слід доти те, що якщо необхідна насіннєва картоплі оптом, то її слід придбати у компанії IPMPotato. Така рекомендація аргументується тим, що наша компаніє дає можливість придбати більше десяти сортів елітної насіннєвої картоплі, які характеризуються високою врожайність та стійкістю до різноманітних хвороб і шкідників. Крім того, придбавши насіннєву картоплю у нас, Ви можете зберігати її на наших спеціалізованих складах до сезону висаджування картоплі. Більш детально про сорти картоплі, вартість, способи доставки, та додаткові послуги, ви можете дізнатись, передзвонивши на один із номерів: +38 066 095 06 22; +38 098 843 10 25; +38 044 374 01 04.