Як вирощують картоплю в теплицях

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 3.00 [4 Голоса (ів)]

Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

5ea25bc236516262a70efcc4518f19bfЯк не дивно, але існують сорти картоплі, які можна вирощувати навіть в теплицях і продавати в той час, коли інші тільки його висаджують. Такі сорти картоплі висаджуються в теплицях, приблизно в грудні-лютому або липні-серпні. А, прибирають картоплю в жовтні-грудні або березні-травні. Численні дослідження і досвід фермерів, підтверджують те, що картоплю можна вирощувати навіть вісім місяців в році. Звичайно ж, якщо побудувати і утеплити теплицю. Таким чином, можна отримувати врожай не тільки в кінці літа і початку осені, а й на початку весни і навіть до Різдва. У тому випадку, якщо було вирішено вирощувати сорти картоплі в теплиці і отримувати молоду картоплю, то бульби висаджують в горщики, діаметр яких близько від двадцяти трьох сантиметрів.

А, коли надземна частина картоплі розвинеться, бульби пересаджують в ємності великого розміру або мішки для розсади. Поливають картоплю не рясно, але часто. Для того щоб довше збирати урожай картоплі, слід відкопати верхні бульби рослини з горщика, а вільний простір заповнити свіжим компостом, в ньому будуть формуватися нові бульби картоплі. Одним з ключових правил вирощування картоплі в теплиці є те, що необхідно висаджувати виключно насіннєву картоплю, яку можна придбати у надійного постачальника, яким є наша компанія. Як бачите, немає нічого складного, щоб вирощувати картоплю в холодні місяці року, але для того, щоб отримати урожай, слід виконувати ряд рекомендацій, які наведені нижче.

Як здійснюється посадка картоплі в теплиці

І так, щоб отримати ранню картоплю, необхідно висаджувати якісну насіннєву картоплю по 1-2 бульби у великі горщики, діаметр яких повинен становити близько тридцяти сантиметрів і більше. На дно горщика потрібно насипати грунт або універсальний компост для розсади, шаром в десять сантиметрів. Після цього, потрібно покласти бульби поверх цього шару і зверху засипати її шаром (10 сантиметрів), того ж компосту або грунту. Коли поверх грунту землі з'являться перші паростки насіннєвої картоплі і досягнуть висоти п'ятнадцяти сантиметрів у висоту, в горщик слід знову додати шар компосту. Засипати пагони картоплі потрібно так, щоб вони лише злегка виглядали з під землі. Таким чином, потрібно поступово висаджувати нові партії картоплі на протязі декількох тижнів, щоб урожай поступово встигав.

Як доглядати за картоплею в теплиці

У тому випадку, якщо насіннєва картопля була висаджена в кінці літа, то рослину необхідно тримати максимально на відкритому повітрі, аж до осінніх холодів. Як тільки почнуться осінні заморозки, картоплю треба перенести в облаштовану і обігріваєму теплицю, щоб рослина не померзла. Слід зазначити, що подальші посадки, можна здійснювати вже в самій теплиці. Як вже говорилося вище, сорти картоплі потрібно поливати регулярно, але не рясно.

Як здійснюється прибирання картоплі

hqdefaultІснує кілька способів зібрати урожай картоплі в теплиці. Перший варіант полягає в тому, щоб повністю спустошити горщики з виросли картоплею, після чого рослина загине і не буде формувати нові бульби. Другий варіант полягає в тому, щоб збирати виключно верхні бульби картоплі, а простір, що звільнився заповнювати грунтом або свіжим компостом. В такому випадку, маткова бульба буде формувати нові бульби картоплі. Як показує практика, останньою процедуру, можна здійснювати два-три рази. Слід зазначити, що останній варіант суттєво збільшує врожайність, так як кількість зібраних бульб більше. Після того, як бадилля картоплі відімре, можна відкопати бульби або ж просто не поливати рослину, поки нова партія смачного картоплі не знадобитися на стіл. Звичайно, дуже великих врожаїв, таким чином, зібрати не вийде. Але, забезпечитися молодою картоплею на столі, можна.

Як вже говорилося, для того, щоб вирощувати ранню картоплю протягом восьми місяців, необхідний якісна насіннєва картопля. У той же час, якщо потрібно купити картоплю на посадку, то зробити це краще у нашій компанії, так як ми продаємо високоякісний насіннєвий матеріал з Голландії та Німеччини, а також першу репродукцію сортів картоплі, вирощених на території України. Більш детально ознайомитися з нашими сортами, а також способами доставки та оплати, можна передзвонивши за номерами: +38 066 095 06 22; +38 098 843 10 25; +38 044 374 01 04.