Рекомендації по внесенню азоту!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 0.00 [0 Голоса (ів)]
Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

azotn dobriva ta yih zastosuvannya vidi azotnih dobriv 581Затримка в рості та блідий зелений колір рослин свідчать про нестачу азоту!

Зробіть поправку на азот з рослинних решток. Розраховуючи дозу азотних добрив, враховуйте азот, що міне­ралізується з рослинних решток, які залишилися з попередньо­го року. Таблиця показує приблизну кількість азоту, яку виділяє кожна культура за сезон в умовах Нідерландів:

Рослинні рештки Очікувана кількість N
Гичка буряка 30 кг
Стерня люцерни 75 кг
Зелені добрива 25-50 кг 
Переоране 1-річне пасовище 50 кг
Переоране 2-річне пасовище 100 кг
Переоране 3- та більше річне пасовище  100 кг (перший рік), 50 кг (другий рік)

Оптимальна кількість внесення азотних добрив залежить від сорту

У кожного сорту - свої потреби в азоті

В основному вона залежить від періо­ду дозрівання цього сорту. Пізні сорти потребують менше азоту, ніж ранні. Для продовольчої картоплі у Нідерландах є традиційне правило: дивимося, на скіль­ки напів-пунктів ранньозрілості наш сорт відстає від сорту Бінтьє (Вintje) у таблиці сортів; за кожні пів-пункту відні­маємо 20 кг азоту від норми, розрахова­ної для Вintje. Обов’язково порадьтеся з торговим партнером чи агрономом щодо оптимальної дози азоту.

Розрахунок кількості азоту для продовольчих сортів, що дозрівають пізніше за сорт Вintje

Коефіцієнт ранньостиглості Зменшення кількості азоту, кг/га
6,5 0
6 20
5,5 40
5 60
4,5 80

Органічні добрива, мінеральні гранульовані чи рідкі добрива?

Вносячи навесні гній чи гноївку, розраховуйте коефіцієнт дії на рівні 60% на глинистих та razbrasivatel udobrenii торф'янистих фунтах та 65% - на супіщаних та лісових грунтах. Для головного внесення мінеральних добрив оберіть комбіновані добрива, такі як 26-14-0 і 23-23-0 або КАБ у гранулах.

Хорошою альтернативою є рідкі добрива. Рідина рівномірніше розподіляється по полю за допомогою розприскувача. Там добрива можуть містити якийсь один або декілька компонентів, а також мати різну форму випуску.

Внесення азоту у два чи три прийоми

Навіть якщо з року в рік застосовува­ти однакову схему живлення, кількість азоту у ґрунті для вирощування продо­вольчої картоплі буде щоразу іншою. В основному це залежить від погоди, що впливає на процеси мінералізації, вивільнення та денітрифікації. Щоб не допустити надмірної чи недостатньої кількості азоту у ґрунті, азотні добрива слід вносити у кілька прийомів.

Добрі результати дає внесення 60 відсо­тків загальної кількості азотних добрив під основне внесення перед садінням. Загальну потребу в азоті розраховують навесні залежно від вмісту у ґрунті міне­рального азоту. Наступні 20 відсотків можна внести приблизно через тиждень після формування бульб. Після цього треба прослідкувати за вмістом азоту у рослинах. Для цього є різні методи: дослідження черешка листка, супутни­кові вимірювання, аналіз хлорофілу та контроль вмісту азоту.

Визначення вмісту азоту у рослині

Дослідження черешка листка:

Вимірюйте вміст нітратів у черешках кількох листків картоплі щотижня протягом трьох-чотирьох тижнів після формування бульб. Порівнявши одержані результати зі стандартними значеннями, побачите, чи є потреба у додатковому підживленні. Цей метод ефективний, хоч і потребує багато праці.

Брак азоту протягом сезону можна усунути, внесенням додаткової порції KAS чи розприскавши розчин сечовини. Для запобігання опіків листя при розприскуванні сечовини, слід вносити не більше 10-15 кг азоту за одне внесення. Тому обприскування звичайно проводять у кілька прийомів. Часто це підживлення поєднують із обробкою проти фітофтори.

Супутникові вимірювання

Зображення, одержані з супутників і доступні, наприклад, у про­грамі Field look, дають уявлення про кількість азоту на картопляних полях. Цей новий метод дуже корисний, хоч і потребує ще деякого удосконалення. Іноді через хмарність не вдається зробити достат­ню кількість знімків. Ефективність методу залежить від правильності аналізу зображення.

sputnikav

Детальнішу інформацію Ви можете отримати здзвонившись з нами по телефону:

(066) 095 06 22;

(098) 843 10 25;

(044) 374 01 04.

Або можете відправити повідомлення на пошту: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Була цікава Вам ця стаття?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 [1 Голос]

Додати коментар

Захисний код
Оновити