Народні способи підгодівлі і добрива

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 3.50 [3 Голоса (ів)]

Рейтинг користувача: 5 / 5

Активна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зіркаАктивна зірка
 

th kartofelВирощування картоплі, а також інших овочів, передбачає догляд за грунтом землі. Здебільшого, такий догляд полягає в тому, щоб усувати і знищувати бур'яни, перекопувати і вспушувати землю, вносити в грунт землі добрива і так далі. Слід зазначити, що вносити добрива в грунт землі потрібно не тільки перед тим, як висаджується насіннєва картопля або засівається поле. Вносити добрива і обприскувати рослини потрібно і під час їх вирощування і після прибирання, щоб внесені добрива «перезимували» і наситили грунт необхідними поживними речовинами і мікроелементами. Як правило, добрива купують, але є кілька рецептів того, як самостійно зробити добриво. Про ці рецепти і поговоримо нижче. Почати слід з такого виду рукотворного добрива, як прострочені продукти. Будь-які продукти, вже непридатні в їжу, наприклад, з простроченим терміном придатності (сухе молоко, йогурт, сир і так далі) або те, що не доїли за обідом, - все це відмінно сходитися в якості підгодівлі для будь-якого сорту картоплі чи іншого овоча. Також відмінним добривом є шкурки банана. Якщо настояти на них воду, то вийти гарна підгодівля, як для картоплі, так і для моркви, капусти, огірків і так далі. Самі шкурки можна порізати, змішати з ґрунтом або закопати під рослинам, або змішати з грунтом на ділянці. Використання шкурок банана в якості добрива й підгодівлі пояснюється тим, що банани є відмінні джерелом калію.

Як показує досвід тисяч городників і фермерів, сірникові головки також є відмінною підгодівлею і добривом. Вони не тільки допомагають боротися зі шкідниками, якщо їх увіткнути в квітковий горщик, але і є джерелом магнію. Картопля та інші рослини, що знаходяться в піщаних грунтах, періодично потребують підгодування магнієм, так як він вимивається дощами. Цікавим є те, що не тільки картопля, а й помідори, перці і навіть троянди, позитивно реагують на внесення в грунт такого добрива (підгодівлю магнієм).

kak podgotovit kartofel k posadke osobennosti xraneniya i obrabotkiЩе одним народним методом добрива та підживлення рослин є кульбаби. Справа в тому, що злісний бур'ян, з яким борються не покладаючи рук, може також приносити і користь. Виполоті кульбаби потрібно залити водою (половина відра кульбаб, решта вода), потім потрібно додати п'ять столових ложок калію, дві столові ложки цукрового піску. Нехай суміш бродить, періодично потрібно помішувати її, потім злити рідину і підгодовувати вирощувані овочі, будь то картопля або помідори. Остання зі списку і всім відома підгодівля для картоплі та інших рослин є курячий послід. Це теж дуже гарне добриво, тільки з ним необхідно бути дуже обережним, так як воно здатне завдати шкоди ділянці і урожаю, де вирощуються сорти картоплі, якщо концентрація буде перевищена. Справа в тому, що надлишок такого добрива здатне «спалити» коріння рослин. Отже, знищити врожай.

Готується десяти відсотковий розчин: літрова банка курячого посліду на десять літрів води настоюється до повного розчинення сухих частинок посліду, а потім використовується для поливу (1 частина розчину на 10 частин води). Як бачите, практично, все може використовуватися в якості підгодівлі і добрива для гарного врожаю. На останок, слід звернути увагу на те, що якщо Ви вирощуєте картоплю, то для хорошого врожаю, також необхідний якісний насіннєвий матеріал. А, купити картоплю на посадку, належної якості, можна у нашій компанії IPM Potato. Яка, є одним зі світових лідерів з виробництва високоякісної насіннєвої картоплі. Ознайомитися з сортами картоплі, а також тим, як купити картоплю, як здійснюється доставка, можна зв'язавшись з нашими менеджерами, передзвонивши: +38 066 095 06 22; +38 098 843 10 25; +38 044 374 01 04.