Сертифікація і переробка картоплі
Кількість голландських виробників насіннєвої картоплі скоротилася протягом останніх років: із 3.300у 2000році до менш, ніж 1.900 у 2011 році. Зараз кожен такий виробник обробляє в середньому 18 га. Загальна площа полів під насіннєвою картоплею залишається більш-менш на тому ж рівні, і щораз менше фермерів спеціалізуються саме на насінництві. Голландські виробники насіннєвої картоплі - досвідчені експерти з вирощування чистосортового сертифікованого насіннєвого матеріалу.
Сертифікація гарантує якість
Урожайність та прибутковість картоплярства значною мірою залежать від наявності та використання здорового та життєздатного насіння. Порядок сертифікації насіння передбачає перевірку відповідності насіннєвого матеріалу визначеним стандартам чистоти сорту, генної структури, фізіологічного стану та здоров'я. У Нідерландах дозволена для продажу лише сертифікована насіннєва картопля, оскільки це є необхідною передумовою доброго врожаю.
Продовольча картопля: відведені та зібраний урожай (загальний та в розрахунку на 1 га площі).
Показники | 1995 | 2000 | 2005 | 2010 | 2011 |
Площа (тис. га) | 80 | 87 | 66 | 73 | 72 |
Зібрано (тис. т) | 2,730 | 4,465 | 3,213 | 3,546 | 3857 |
Урожайність (т/га) | 44.2 | 53.1 | 48.7 | 49.4 | 535 |
Площі, відведені під продовольчу картоплю у Нідерландах, жначно зменшилися після 2000 року. Сумарний врожай, а також і врожайність у розрахунку на гектар, суттєво коливаються у залежності від погодних умов кожного сезону.
Переробка картоплі
Вже на початку 60-х років XX ст. з продовольчої картоплі почали виробляти картоплю фрі, чіпси, сухе картопляне пюре та інші продукти. Перше місце серед картопляних продуктів займає картопля фрі.
Картопля, призначена для переробки, повинна мати певні особливі характеристики, відмінні від картоплі, яку споживатимуть у натуральному вигляді. Найважливішими з цих характеристик є високий вміст сухих речовин, низький вміст редукуючих цукрів та великий розмір бульб (зокрема для картоплі фрі).Зростання виробництва картоплі фрі
У Нідерландах щорічно переробляється понад 3 млн. тон картоплі. Більша частина цього об'єму перетворюється на картоплю фрі.
Продукти переробки
Детальнішу інформацію Ви можете отримати здзвонившись з нами по телефону:
(066) 095 06 22;
(098) 843 10 25;
(044) 374 01 04.
Або можете відправити повідомлення на пошту: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..
Була цікава Вам ця стаття?