Сертифікація і переробка картоплі

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 0.00 [0 Голоса (ів)]
Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

5071ae628baa31e7bc230fc4735f22 Кількість голландських виробників насіннєвої картоплі скоротилася протягом останніх років: із 3.300у 2000році до менш, ніж 1.900 у 2011 році. Зараз кожен такий виробник обробляє в середньому 18 га. Загальна площа полів під насіннєвою картоплею залишається більш-менш на тому ж рівні, і щораз менше фермерів спеціалізуються саме на насінництві. Голландські виробники насіннєвої картоплі - досвідчені експерти з вирощування чистосортового сертифікованого насіннєвого матеріалу.

Сертифікація гарантує якість

Урожайність та прибутковість карто­плярства значною мірою залежать від наявності та використання здорового та життєздатного насіння. Порядок сер­тифікації насіння передбачає перевір­ку відповідності насіннєвого матеріалу визначеним стандартам чистоти сорту, генної структури, фізіологічного стану та здоров'я. У Нідерландах дозволена для продажу лише сертифікована насін­нєва картопля, оскільки це є необхід­ною передумовою доброго врожаю.

Продовольча картопля: відведені та зібраний урожай (загальний та в розрахунку на 1 га площі).

Показники 1995 2000 2005 2010 2011
Площа (тис. га) 80 87 66 73 72
Зібрано (тис. т) 2,730 4,465 3,213 3,546 3857
Урожайність (т/га) 44.2 53.1 48.7 49.4 535

Площі, відведені під продовольчу картоплю у Нідерландах, жначно зменшилися після 2000 року. Сумарний врожай, а 1b86 також і врожайність у розрахунку на гектар, суттєво коливаються у залежності від погодних умов кожного сезону.

Переробка картоплі

Вже на початку 60-х років XX ст. з про­довольчої картоплі почали виробляти картоплю фрі, чіпси, сухе картопляне пюре та інші продукти. Перше місце серед картопляних продуктів займає картопля фрі.

Картопля, призначена для переробки, повинна мати певні особливі характе­ристики, відмінні від картоплі, яку спо­живатимуть у натуральному вигляді. Найважливішими з цих характеристик є високий вміст сухих речовин, низь­кий вміст редукуючих цукрів та вели­кий розмір бульб (зокрема для карто­плі фрі).

Зростання виробництва картоплі фрі

У Нідерландах щорічно переробляється понад 3 млн. тон картоплі. Більша частина цього об'єму перетворюється на картоплю фрі.

Продукти переробки

 69845 original  DSCN0191 kartofelnoe pjure 12  6b20500e4819d19bc425b6e058a4943f 448x260

Детальнішу інформацію Ви можете отримати здзвонившись з нами по телефону:

(066) 095 06 22;

(098) 843 10 25;

(044) 374 01 04.

Або можете відправити повідомлення на пошту: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Була цікава Вам ця стаття?

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 [1 Голос]  

Додати коментар

Захисний код
Оновити